De Tuinier bvba

© De Tuinier bvba 2012 - Krekelstraat 30 - 9052 Zwijnaarde - Tel - fax:  09/222.06.93 Gsm: 0475/58.20.11 - info@detuinier.be


Nieuw!! Plantenhotel

“ Vele mensen zochten een oplossing om hun kostbare planten te laten overwinteren. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen heeft De Tuinier sinds dit jaar een eigen plantenhotel uitgebouwd.”

Vorstvrij

Door de laat intredende vorst vorige winter stelden wij vast, ondanks bescherming buiten aangebracht rond de planten, dat veel planten bevroren en afgestorven waren. Hierdoor is het aan te raden om de planten vorstvrij te laten overwinteren in een verwarmde serre tot +-5 ° Tijdens deze overwintering krijgen de planten het nodige onderhoud: waterservice, optimale verzorging, snoeien, bemesten, observatie….


Locatie & transport

Wij beschikken op onze nieuwe locatie over een grote oppervlakte verwarmde serres. Uw planten worden er optimaal verzorgd, gesnoeid en geobserveerd. De planten moeten wel vrij zijn van ziekten en insecten. Wanneer desondanks ziekten en plagen geconstateerd worden, vindt de bestrijding daarvan plaats. U kunt de planten zelf bij ons afleveren op afspraak of u kan het transport aan ons over laten. Deze worden dan bij u opgehaald met een goed afgesloten vrachtwagen, zodat de planten geen bladschade oplopen.

Extra mogelijkheden

Wij hebben ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld uw tuinmeubelen te stallen in een geïsoleerde ruimte. Ook voor auto’s, oldtimers, caravans, mobilhomes, enz.... Is dit mogelijk.

Indien u vragen en/of opmerkingen heeft of u wilt de specifieke voorwaarden kennen, dan kan u ons contacteren. Wij helpen u graag verder.

Winterdienst

De Tuinier is gespecialiseerd in het strooien en ruimen van uw parking!

Meer

Ruimen van parkings & brandwegen

Tijdens de wintermaanden zorgt de Tuinier voor uw veiligheid op de weg door het strooien van autosnelwegen en fietspaden.

Andere services

De Tuinier heeft tijdens het winterseizoen permanent 2 a 3 ploegen ter beschikking. Afhankelijk van het soort terrein kunnen zij onmiddellijk uitrukken met de vrachtwagen, tractor of bulldozer.

Materiaal

Terrasplant in the picture: Agapanthus

Afrikaanse lelie (Agapanthus) is een geslacht dat behoort tot de eenzaadlobbigen. Het geslacht bevat hooguit twintig soorten bolgewassen die van nature voorkomen in Zuid-Afrika. In Europa zijn het populaire tuinplanten.


Voor de kweek is voedzame, goed ontwaterde grond nodig. Tevens verlangen de planten veel zon (zeven uur per dag). Tijdens de groei hebben ze veel water nodig. In een krappe pot gedijen ze het best.

Afrikaanse lelies zijn niet winterhard en hebben in deze tijd een dikke bedekking van stro of ander warmteabsorberend materiaal nodig. Er mag 's winters niet te veel water worden gegeven.


De planten bloeien van juli tot augustus.